Volledig scherm
VVOG'er Hein Kort (18) passt de bal door tegen Odin'59. © Marco Jansen

VVOG’er Hein Kort zwaait na 25 jaar af als voetballer

Hein Kort stopt na dit seizoen als voetballer. De aanvaller (30) is al vier maanden uitgeschakeld door een enkelbreuk en heeft geen motivatie meer om terug te keren op de velden.

Hij gold als sfeermaker in de VVOG-selectie. ,,Bij VVOG kreeg ik weer nieuw elan, maar dit jaar ging ik meer voor het team naar de club dan voor het voetbal. Na 25 jaar voetbal en verplichtingen vind ik het genoeg.’’

Botbreuk

,,In januari brak ik mijn enkel op de training, doordat ik met mijn voet in het kunstgras bleef haken. Ik had een botbreuk scheurde mijn enkelbanden en een pees. Nu kan ik nog steeds niet hardlopen, zonder dat ik steekjes voel’’, zegt de Harderwijker.

In 2016 keerde hij terug bij VVOG, na een eerdere periode van vier jaar op de Strokel. ,,Mijn mooiste moment was de promotie naar de hoofdklasse in 2011 en na mijn terugkeer mijn doelpunt tegen FC Rijnvogels, vorig seizoen in de derde divisie.’’

Kort werd als aanvallende middenvelder van Zeewolde gescout door VVOG. Ook speelde hij twee jaar voor FC Horst en keerde in 2015 nog een seizoen terug bij de polderclub.

Amateurvoetbal