Volledig scherm
Loenermark en Twello strijden met de bomen op de achtergrond om de punten. © Daan Biesterbos

Weerstand Loenermark na lange strijd niet genoeg: ’We doen onszelf tekort’

De wedstrijd was al tweemaal verplaatst, maar vandaag werd het affiche dan eindelijk gespeeld: Loenermark - SV Twello. Na een zware strijd zijn het de Twellonaren die aan het langste eind trekken: 1-3.

Twello begint wellicht iets overtuigender aan het duel, maar toch komen de Loenenaren via Joey van Dijk in de twintigste minuut op voorsprong. Deze voorsprong houdt niet lang stand: Nicky Eekhuis zet vijf minuten later al de gelijkmaker op het bord.

De 35e minuut is het omkeerpunt van de wedstrijd: Loenense verdediger Ruben Kersten duwt, nadat hij geprovoceerd werd, een speler van Twello naar de grond. Scheidsrechter Roy Jansen besluit dat Kersten meteen kan gaan douchen.

Na de 1-1 bijt Loenen zich vast in het duel en begint het misschien nog wel sterker te spelen dan dat het voor de rode kaart deed. Pas laat in de tweede helft weet Twello dan toch het duel te beslissen, via een goal van Cheung Chawfung. Een paar minuten later zet Job Bruntink na een knappe actie de eindstand op 1-3.

‘Het was een leuke, open wedstrijd met kansen aan beide kanten. We doen onszelf gewoon tekort, al helemaal door de domme rode kaart. Als je naar het wedstrijdbeeld kijkt was een gelijkspel misschien wel terecht geweest.’, vertelde Loenermark-aanvoerder Sander Barink. ‘We hebben compact gestaan en hard gewerkt. Vanuit daar kunnen we verder werken. Ik hoop dat dit volgende week tegen Victoria Boys punten op gaat leveren.’

Oost 4F: Loenermark-SV Twello: 1-3 (1-1). 20. Joey van Dijk 1-0, 25. Nicky Eekhuis 1-1, 80. Cheung Chawfung 1-2, 90. Job Bruntink 1-3. Bijzonderheid: 35. Rode kaart Ruben Kersten (Loenermark).

Amateurvoetbal