Volledig scherm
Feest bij WHC in Woerden. © Jurriën Schuiringa

WHC terug in de hoofdklasse na wonder van Woerden

VideoWHC is terug in de hoofdklasse na het wonder van Woerden. Met dank aan Jonathan van Marle, de man van de drie doelpunten tegen Sportlust'46 (2-3).

Vrijwel niemand gaf nog een cent voor de kansen van WHC, toen Sportlust'46 vlak na rust op een 2-0 voorsprong kwam. Daarna werd de broodnodige comeback ingezet, na een oppep-sessie van Robert Schonewille. Eerst maakte Van Marle 2-1 en daarna was het wachten tot de slotminuten. Van Marle, deze wedstrijd wél zo scherp als een mes, prikte in minuut 90 en 90+3 nogmaals raak. Met het hoofd. 

Een menselijke piramide vormde zich voor de dug-out van WHC. Meteen floot scheidsrechter Paarhuis af, waardoor WHC na drie jaar afwezigheid terug is in de hoofdklasse. Voor de kleedkamer barstte niet veel later opnieuw een feestje los, met zingende en dansende spelers en trainers.

,,Hier heb ik lang op gewacht", zei de jonge Mitchel Dijkhof na het douchen. ,,Ik maakte mijn debuut voor WHC toen ik in de A-junioren speelde. De club was nog hoofdklasser. In die competitie worden de mooiste wedstrijden gespeeld. Staphorst-uit, Genemuiden-uit. Ik ben een voetballende speler, win niet zomaar tien van de tien duels op het veld. Dus ik denk dat ik wel in de hoofdklasse pas."

Voor een plaats in de hoofdklasse: Sportlust'46 - WHC 2-3 (1-0). 44. Rick Wils 1-0, 49. Zakaria Issarti 2-0, 63. Jonathan van Marle 2-1, 90. Van Marle 2-2, 90+3. Van Marle 2-3.

Amateurvoetbal