Wijhe verpest feestje van Lochem

VIDEOAlles in en rondom Lochem was in gereedheid gebracht voor het kampioensfeest. Officieus weliswaar, maar een zege op uitdager Wijhe had de thuisploeg ongetwijfeld de titel in de derde klasse B opgeleverd. Het liep gisteren echter allemaal net even anders en de teleurstelling na de 2-3 nederlaag was bij iedereen voelbaar.

Voorafgaand aan de topper bleek al dat het momentum bij Wijhe lag. De teleurstelling na het late gelijkspel tegen Witkampers werd al snel naar de achtergrond gedrongen door het bericht dat de grote man van Lochem, Rico Lammerdink, geschorst zou zijn voor de topper. 

Het ontbreken van de spelmaker bleek inderdaad van grote invloed. Het spel van de thuisploeg werd daardoor voorspelbaar en makkelijk te verdedigen door Wijhe. Het was een prestatie van formaat dat Lochem tot twee keer toe een achterstand ongedaan wist te maken, maar de tweede treffer van uitblinker Marijn Ruiter diep in de blessuretijd kon niet meer hersteld worden. Op basis van de kansen was de zege voor de gasten meer dan terecht. Met alleen werklust bleek Wijhe niet afdoende te bestrijden.

Dat de aantrekkelijke en meeslepende topper in de slotfase pas beslist werd, zorgde voor uitzinnige vreugde bij Wijhe. In theorie is de ploeg door zowel Lochem als Turkse Kracht nog te achterhalen, maar alleen met onmogelijk te houden monsterscores. De ontlading was daarom niet voorbarig te noemen.

3B: Lochem-Wijhe ‘92 2-3 (1-1). 1. Tjidde Koopman 0-1, 13. Christopher Roos 1-1 (ed), 53. Marijn Ruiter 1-2, 63. Ruben Boonk 2-2, 90+5. Ruiter 2-3

Volledig scherm
De vreugde bij Wijhe is enorm na de zege bij Lochem en de bijna zekere titel in de derde klasse B van het zondagvoetbal. © Arjan Gotink

Amateurvoetbal