Volledig scherm
Martin Wijnbergen geniet met de speelsters van Witkampers van uitstekende uitslagen in de hoofdklasse. © Arjan Gotink

Witkampers is snel klaar met vrouwen van Nuenen

VROUWENVOETBALDe vrouwen van Witkampers blijven verbazen in de hoofdklasse. In eigen huis boekte de Larense nieuweling de vijfde zege van het seizoen, in acht competitieduels. RKSV Nuenen werd met 4-1 verslagen.

Witkampers had het gemakkelijk, maar daar zag het in eerste instantie niet naar uit. In het eerste kwartier waren beide ploegen aan elkaar gewaagd. Bovendien waren het de bezoekers die in Laren na veertien minuten spelen de score openden: 0-1.

Uit een strafschop kwam de thuisploeg na een klein half uur spelen langszij. Aanvalster Tessa Klein Braskamp zag haar poging vanaf de strafschopstip in eerste instantie gekeerd worden door Nuenen-keeper Sophie Meijers, maar wist de rebound wel te verzilveren. Beide ploegen leken vervolgens met een 1-1 stand te gaan rusten, totdat Witkampers het duel in enkele minuten tijd besliste.

Twee minuten voor rust zorgde Mignot Rinders voor 2-1, Elisa Harbers kon de voorsprong verdubbelen en Klein Braskamp zorgde in blessuretijd zelfs voor 4-1. Die voorsprong kwam na rust geen moment meer in gevaar.

Amateurvoetbal