Volledig scherm
Het zat de ploeg van trainer Martin Wijnbergen op alle fronten tegen. © Dick Weggelaar

Witkampers moet wachten op kampioensfeest

Het eerste vrouwenteam van Witkampers heeft alle gelegenheid gehad om op eigen veld de kampioensvlag te hijsen in de 1e klasse C. Echter het belangrijke thuisduel tegen SDO uit Bussum ging uiteindelijk met 1-2 verloren en dat mag een groot wonder worden genoemd. 

Het zat de ploeg van trainer Martin Wijnbergen op alle fronten tegen. De zwart-witten verschenen driemaal vrij voor de Bussumse doelvrouwe en even zovele keren wist deze keepster redding te brengen. Er werd nog tweemaal op de lat geschoten en na een hoekschop werd een kopbal achter de lijn weggehaald.

Uit het niets een tegendoelpunt

Witkampers-aanvoerster Marieke van de Pol baalde. ,,We begonnen sterk en kregen enkele honderd-procent kansen. We hadden op voorsprong moeten komen. Ik denk dat het voor de meiden moeilijk was om met de spanning om te gaan. Dan krijgen we uit het niets een tegendoelpunt. Heel frustrerend. In de tweede helft kreeg ik zelf nog een tweetal opgelegde kansen. Ook die gingen er niet in. We hadden geen geluk met de afronding.”

Meiden hebben alles gegeven

Oefenmeester Martin Wijnbergen had er alles aan gedaan om zijn team goed voor te bereiden. ,,Erg sneu dat het nu niet gelukt is. Ik kan de meiden niets verwijten. Kansen missen doe je niet expres. Zij hebben alles gegeven. Ze hadden op de beslissende momenten hun zenuwen niet in bedwang. Ik had ons publiek zo graag een feestje gegund. Alles was al in gereedheid gebracht voor de afterparty.”

Witkampers – SDO 1-2 (0-1). 30. Jennifer Neef 0-1, 59. Dorien ter Harmsel 0-2 (eigen doelpunt), 72. Tessa Klein Braskamp 1-2.

Amateurvoetbal