Wilco Woutersen.
Volledig scherm
Wilco Woutersen. © Kevin Hagens

Woutersen stopt na dit seizoen toch als trainer van Orderbos

TrainerscarrouselTrainer Wilco Woutersen maakt dit seizoen af bij de Apeldoornse vierdeklasser Orderbos en houdt er dan mee op. Dat is opmerkelijk, omdat de club en de trainer in november nog contractverlenging overeenkwamen. Een gebrek aan ‘intrinsieke motivatie’ is voor Woutersen de reden toch te stoppen.

,,Ik ben al tien jaar trainer, waarvan vier jaar als hoofdtrainer van Albatross. Dat was niet altijd makkelijk. Ik ben ook bewust niet gaan solliciteren toen ik stopte bij Albatross, maar toen kwam Orderbos op mijn pad en dat gevoel was zo goed, dat ik dat toch heb gedaan.”

Kost energie

Dat hij stopt, ligt dan ook zeker niet aan de club. ,,Het gevoel dat ik vorig seizoen had, is gebleven, merk ik nu. Het kost me meer energie dan dat het geeft. Daar komt nog bij dat ik ander werk heb. Als je er plezier in hebt, gaat dat allemaal wel, maar nu is dat een extra belasting. Toen ik het besluit genomen had, viel er 30 kilo van me af.”

,,De spelers pakten het goed op, ook al vonden ze het jammer. We gaan samen dit seizoen zo goed mogelijk afmaken en proberen zo hoog mogelijk te eindigen. Het is alleen jammer en niet zo netjes dat ik pas in dit stadium tot dit besluit kom, daar heb ik mijn excuses voor gemaakt.”

Goeie gozer

Berry Fennebeumer van de TC van Orderbos vindt het jammer dat Woutersen vertrekt, maar respecteert zijn besluit. ,,Hij kwam tot de conclusie dat hij te snel weer begonnen is. Jammer, Wilco is een goeie gozer. We moeten nu op zoek naar een nieuwe trainer en dat wordt lastig, omdat de meesten al onder dak zijn voor volgend seizoen.”

Amateurvoetbal