Volledig scherm
Roberto Klomp. © Kevin Hagens

WSV ontbindt contract Klomp

WSV heeft per direct het contract ontbonden van hoofdtrainer Roberto Klomp. Reden daarvoor zijn de tegenvallende prestaties van de tweedeklasser. Ook assistent Peter Brouwer is opgestapt. De 72-jarige Piet Panman maakt het seizoen af aan De Voorwaarts.

WSV staat momenteel op een achtste plaats in 2J en ziet de gevarenzone steeds dichterbij komen. In eerste instantie wilde de club het seizoen graag afmaken met assistent Brouwer, maar hij toont zich solidair aan Klomp. Daarop is Panman bereid gevonden om WSV te behouden voor de tweede klasse. Panman traint momenteel ook al de Onder 19 bij Robur et Velocitas en gaat die twee functies dus combineren. 

Panman is voor volgend seizoen al aangesteld als assistent van Jordy Vakkert. Hij zou na dit jaar het stokje al overnemen van Klomp, die in overleg met WSV in december al besloot om na dit seizoen te vertrekken. ,,Door de tegenvallende prestaties hadden wij niet het idee dat Roberto het dit seizoen tot een goed einde kon brengen”, reageert WSV-voorzitter Diederik Bos.

Klomp, die volgend jaar aan het roer staat bij Hooglanderveen, reageert op zijn beurt teleurgesteld. ,,Hier kan je natuurlijk niet blij mee zijn”, opent hij. ,, Maar al te diep wil ik er ook weer niet op ingaan omdat ik geen mensen wil beschadigen. Het is een beslissing van de club die ik toch niet zag aankomen. Feit is dat het nooit prettig is om ergens voortijdig weg te moeten. Samen met Peter wilden we het goed afsluiten hier. Erg spijtig allemaal.”

Amateurvoetbal