Volledig scherm
Maurcie van Kampen op archiefbeeld in actie namens WWNA. © Kevin Hagens

WWNA pakt met overwinning op Victoria Boys zesde zege op rij

zegereeksWWNA heeft zondag de zesde zege op rij geboekt en behoudt daarmee de koppositie. De ploeg van Bernard van Werven was te sterk voor Victoria Boys: 0-3.

Victoria Boys begon fel aan de wedstrijd. Het spel lag aan beide kanten erg open, waardoor er al snel veel kansen ontstonden. Via Korben Haan en Mourad Kasrioui kwam de ploeg van Martijn Jongbloed twee keer bijna op voorsprong, maar doelman Wouter Jaspers redde tweemaal knap.

Uiteindelijk was het ook keeper Jaspers die zijn ploeg vlak voor rust aan de voorsprong hielp. Hij plukte een corner goed uit de lucht en gaf een uitstekende lange bal op spits Maurice van Kampen, die de bal heel knap tegen de touwen werkte.

Geen kansloze missie

Vlak hierna werd de wedstrijd eigenlijk beslist. Mourad Kasrioui, kreeg voor twee keer onbesuisd doorgaan op een tegenstander eveneens twee keer geel. Hierdoor moest Victoria Boys na rust zonder spits op jacht naar de gelijkmaker.

Een geheel kansloze missie bleek het niet, want vlak voor rust kwam Victoria Boys tweemaal bijna langszij. De eerste keer werd WWNA gered door de buitenspelregel, de tweede keer bleek door de deklat. Uiteindelijk kwamen via Thomas Fama en Nino van den Berg de terechte 0-2 en 0-3 op het scorebord.

Beter met tien man

WWNA-trainer Bernard van Werven was dan ook tevreden na het duel. ,,Victoria Boys begon een stuk feller aan de wedstrijd, waardoor wij het op het begin lastig hadden. Uiteindelijk hebben we het spel naar ons toe getrokken, en ben ik blij dat we de punten binnen hebben gesleept.’ 

Martijn Jongbloed, trainer van Victoria Boys, was ook niet geheel ontevreden. ,,Het is natuurlijk heel erg balen, we hadden een aantal keer de kans om gelijk te maken. Toch ben ik trots op de jongens, we speelden misschien nog wel beter met tien man dan met elf.”

4F: Victoria Boys - WWNA 0-3 (0-1). 34. Maurice van Kampen 0-1, 68. Thomas Fama 0-2, 83. Nino van den Berg 0-3, Bijzonderheid: 41. Rode kaart: Mourad Kasrioui (Victoria Boys, 2x geel).

Amateurvoetbal