Lebo (geel), hier in actie tegen Futsal Apeldoorn, komt mogelijk nog in aanmerking voor de landstitel.
Volledig scherm
Lebo (geel), hier in actie tegen Futsal Apeldoorn, komt mogelijk nog in aanmerking voor de landstitel. © Pim Velthuizen

Zaalvoetballers in de eredivisie wacht nog een titelontknoping

De KNVB heeft net als in het amateurvoetbal ook alle zaalvoetbalcompetities beëindigd. Maar de eredivisie, waarin Futsal Apeldoorn uitkomt, wacht mogelijk toch nog een actieve ontknoping op het veld in plaats van achter de tafel.

Dan gaat het om de titelstrijd. De landskampioen krijgt normaliter een ticket voor de voorronde van de Champions League en daar moet een oplossing voor komen. De bovenste zes Nederlandse clubs zijn het eigenlijk wel eens: in een conference call met de bond gaven ze aan dat Hovocubo als koploper bij het afbreken van de competitie het ticket voor Europees voetbal moet krijgen.

Quote

De UEFA geeft aan dat niet uitspelen consequen­ties kan hebben voor de deelname aan de Europese competi­ties

Hans Schelling, KNVB

De KNVB sluit zich hierbij aan, maar de UEFA heeft er andere ideeën over. ,,Wij willen als KNVB de competitie beëindigen”, zegt operationeel manager Hans Schelling. ,,Maar de UEFA stuurde een brief met de oproep de competities uit te spelen en geeft aan dat niet uitspelen consequenties kan hebben voor de deelname aan de Europese competities.”

De UEFA doet nu eerst een inventarisatie onder de bonden. ,,Er is zeker bereidheid om mee te denken in deze bijzondere situatie. Voorlopig is het even wachten op de UEFA.”

Amateurvoetbal