Zeewolde viert feest nadat het kampioenschap de ploeg bijna niet meer kan ontlopen.
Volledig scherm
Zeewolde viert feest nadat het kampioenschap de ploeg bijna niet meer kan ontlopen. © Bastiaan Vrijhof

Zeewolde viert groots kampioensfeest

Zeewolde is kampioen geworden in de vierde klasse. Op eigen veld won het overtuigend met 2-0 van EFC ‘58, waardoor het volgend seizoen uitkomt in de gewenste derde klasse.

Het duel stond bol van spanning, want bij winst was het ambitieuze Zeewolde zeker van de titel, terwijl EFC ‘58 de derde periode zou grijpen bij een overwinning. De thuisploeg, aangemoedigd door een met fakkels bewapend publiek, was echter veel sterker dan de Ermeloërs, al kwam de ploeg met veel fortuin op voorsprong. De inzet van Luke Zwagerman raakte een hoop benen, maar verdween wel in de goal: 1-0.

Zeewolde bleef aandringen, maar kreeg pas vlak na rust de tweede grote kans. Routinier Reinier Joustra knalde echter op de vuisten van EFC ‘58-keeper Kevin Schuur. Het inbrengen van Jonne Houtstra gaf de ploeg van Peter Epe frisse energie. De snelle buitenspeler had kort na zijn invalbeurt een prachtige voorzet in huis en vond Niels van Moolenbroek, die het leer van dichtbij tegen de touwen kopte: 2-0.

Zeewolde speelde vervolgens een gewonnen wedstrijd, omdat EFC ‘58 niet bij machte was om aanvallend iets uit te richten. Er volgden nog enkele aanvallen, maar het was wachten op het feest, welke uitbarstte na het laatste fluitsignaal.

Oost, 4C: Zeewolde - EFC ‘58: 2-0 (1-0). 25. Luke Zwagerman 1-0. 69. Niels van Moolenbroek 2-0. 

Amateurvoetbal