Zondagliefhebber Frank Brok maakt zijn zaterdagdebuut

Al vele seizoenen komen teams van Helios uit op de lagere niveaus van de zaterdagcompetitie. Met ingang van komend seizoen wordt een vlaggenschip toegevoegd, onder leiding van Frank Brok gaat Helios 1 spelen in de vierde klasse E. Brok: ,,We gaan voor een plaatsje in de middenmoot, de spelers moeten nog wennen aan elkaar."

Met het aanmelden van een standaardelftal voor de zaterdagcompetitie wil de club inspelen op een landelijke trend. ,,Steeds meer clubs gaan op zaterdag spelen. Tien jaar terug had Helios nog tien seniorenelftallen op zondag, nu nog maar drie. Met het nieuwe elftal erbij komen we op vijf teams op zaterdag. Of op termijn alle teams op zaterdag gaan spelen, is de vraag. Persoonlijk vind ik voetballen op zondag nog altijd het mooiste. Maar in ons achterhoofd houden we rekening met zo'n scenario."

Onenigheid

Zijn selectie bestaat voor het grootste deel uit nieuwkomers. ,,Het zijn vooral spelers van Colmschate 2 van vorig seizoen. Dat team had onenigheid met de clubleiding: zij wilden op zaterdag spelen, maar het bestuur zag dat niet zitten. Er speelden al twee jongens die ook bij ons lid zijn en wat leden van Schalkhaar. Ze zijn twee jaar op rij kampioen geworden, nu gaan ze op een treetje hoger proberen mee te komen."

De 50-jarige Brok, die als opkomende rechtsback tot zijn 42e uitkwam voor Helios 1, trainde voorheen het tweede elftal en de A1. Op woensdagmiddag traint hij met Marco Waslander de E- en de F-pupillen. ,,Ik werd op mijn 7e lid, eerder kon toen nog niet. Het is mijn club, ook al is de samenstelling van de vereniging door de jaren heen veranderd. Toen ik begon, speelde Helios nog op de Rielerenk, het was in die tijd een hechte familieclub. Dat zijn we nog steeds, alleen is er met de verhuizing naar de nieuwbouwwijk Colmschate veel jonge aanwas bijgekomen."

Hoge pet op

Het eerste officiële duel van het nieuwe team is zaterdag aan de Corrie Tendeloostraat, voor de beker komt het Almelose Juliana'32 op bezoek. ,,Een derdeklasser. Met een gelijkspel ben ik tevreden." Go Ahead Eagles blijft winnen, MVV buigt vanavond het hoofd voor de adelaars. ,,Ik heb een hoge pet op van John Stegeman, al sinds de voorbereiding doen ze het goed."

Volledig scherm
© eigen foto

Amateurvoetbal