Volledig scherm
Rob van der Leij in extase na zijn eerste doelpunt tegen VVSB. © Pro Shots/Wouter Dill

Zucht van verlichting bij HHC na eerste overwinning

Het heeft drie wedstrijden geduurd, maar de eerste winstpartij is een feit voor HHC Hardenberg. Op bezoek bij VVSB won de ploeg van trainer Gert Jan Karsten op overtuigende wijze met 1-3.

Na een attractieve openingsfase nam HHC na twintig minuten spelen de leiding. Rob van der Leij trof op fraaie wijze doel door een lange bal van achteruit met een omhaal binnen te werken: 0-1. Lang konden de oranjehemden niet genieten van de voorsprong, want nog binnen het halfuur trok de ploeg uit Noordwijkerhout de stand weer gelijk. HHC raakte echter niet in paniek en nog voor rust was het 1-2. Shkodran Metaj benutte een strafschop, nadat Danny Bouws onreglementair was gevloerd. 

In de tweede helft golfde het spel voortdurend op en neer. HHC kreeg aanvankelijke de beste kansen, zo belandde een kopbal van Rick Hemmink op de lat. Aan de andere kant behoedde Ramon Nijland zijn ploeg met enkele fraaie reddingen voor de gelijkmaker. Kort voor het einde maakte Van der Leij aan alle onzekerheid een einde door bij de tweede paal de 1-3 binnen te knikken.

Collectief

,,Natuurlijk ben ik opgelucht”, verzuchtte Karsten na afloop. ,,Ik heb eindelijk de échte wil om te winnen gezien bij mijn ploeg. Het was een collectieve prestatie. Enige puntje van kritiek zou kunnen zijn dat de score hoger uit had kunnen vallen. Anderzijds redde Ramon ons ook een paar keer uitstekend.”

Volgende week speelt HHC Hardenberg op eigen veld tegen Excelsior Maassluis, dat uit de eerste drie duels vier punten vergaarde.

Tweede divisie, VVSB - HHC Hardenberg 1-3 (1-2). 23. Rob van der Leij 0-1, 30. Danny Bakker 1-1, 37. Shkodran Metaj 1-2 (strafschop), 84. Van der Leij 1-3.

Amateurvoetbal