Volledig scherm
Strijd genoeg in het duel tussen Zwart-Wit'63 en SKV. © Marco Jansen

Zwart-Wit'63 kan overwicht tegen SKV niet bekronen

Zwart-Wit’63 bleef ondanks een groot overwicht steken op 0-0 tegen SKV. De Harderwijkers hebben na drie duels pas één punt.

Zwart-Wit’63 was in het eerste kwartier voornamelijk gevaarlijk door Fabian van Panhuis. De aanvaller brak door, maar gleed uit en kwam terecht op zijn hand. Vier minuten later was hij met ingezwachtelde pols weer terug, prompt kreeg hij een nieuwe kans. SKV kwam in het eerste kwartier niet verder dan kansloze diepteballen.

Gaandeweg werden de duels harder. Reyer Roelofsen ging in de lucht door op SKV-keeper Dennis van den Berg, die daarna kronkelend op het veld lag. Jordy Ernsten ging hard door op de enkel van Sjoerd Mosterd, kreeg geel, maar voor de SKV-speler was het einde wedstrijd.

Zwart-Wit was veel op de Wageningse helft maar kon nauwelijks gevaarlijk worden. Alleen een vrije trap van Oussama Labari zeilde net langs het doel. SKV ging gehavend de rust in, na Mosterd viel ook Rijlaarsdam geblesseerd uit.

Na rust werd Zwart-Wit iets sterker. Bart Mous zette zijn tegenstander weg maar scoorde volgens arbiter Hogeweide onreglementair. Even later speelde Ernsten Oussama Labari vrij, die fraai scoorde, maar dit keer constateerde de grensrechter ten onrechte buitenspel.

Uit het niets kwam SKV bijna op voorsprong maar invaller Lars Dolphijn zag zijn harde schot naast vliegen. Ook bij Zwart-Wit was een invaller dichtbij, maar Mustafa Kalkan kreeg de bal van dichtbij niet langs de keeper. Zwart-Wit ontsnapte nog een keer na een schot van invaller Robert van der Laan, dat van de lijn werd gehaald. De verlossende treffer bleef uit.

Derde klasse B: Zwart Wit - SKV 0-0.

Amateurvoetbal