Zwart-Wit'63 had een gemakkelijke middag op Sportpark Parkweg.
Volledig scherm
Zwart-Wit'63 had een gemakkelijke middag op Sportpark Parkweg. © Marco Jansen

Zwart-Wit’63 veel te sterk voor Sp. Teuge

Derde klasseEen overtuigend Zwart-Wit’63 was duidelijk te sterk voor Sp. Teuge (5-0) en boekte de eerste zege van het seizoen. Het was aan de Teuge-keeper Veldwijk te danken dat de score niet nog veel hoger uitviel.

Fabian van Panhuis was aan Harderwijkse kant de meest gevaarlijke speler. De linker aanvaller kreeg in de eerste 10 minuten twee kansen, maar strandde beide keren op Teuge-keeper Joost Veldwijk. Zijn derde kans, na een combinatie met Oussama Labari, eindigde op de paal.

Sp. Teuge kwam na een kwartier iets onder de druk uit en aan aanvallen toe. De afstandsschoten misten echter de precisie en belandden ver buiten het doelkader. Alleen de schoten van Marco Bouwmeester hadden enige dreiging.

Zwart-Wit bleef de bovenliggende partij, maar zowel Labari als Mustafa Kalkan raakten niet voorbij keeper Veldwijk. De ene keer dat Stijn van de Belt in actie moest komen, na een slippertje van Reyer Roelofsen, won hij het duel van aanvoerder Mike Drost.

De thuisploeg kreeg vlak voor rust de beloning voor de aanvalslust. Oussama Labari kapte zich vrij, hield het overzicht en vond de vrije hoek: 1-0.

Na rust was het duel in korte tijd beslist door de 2-0 van Zwart-Wit. Ditmaal passeerde Mustafa Kalkan de keeper van Teuge in de verre hoek. Daarmee was de wedstrijd gespeeld, omdat Teuge volstrekt onmachtig was om aanvallend iets uit te richten. De bezoekers kwamen simpelweg kwaliteit tekort.

Kalkan en Bart Mous misten de kansen op 3-0, maar in het laatste kwartier werd de score alsnog opgevoerd. Dave Bijsterbosch beging een lichte overtreding op Martijn Smits en Van Panhuis scoorde de strafschop in twee instanties. De bezoekers waren gebroken en Van Panhuis gunde Smits ook zijn treffer: 4-0. Smits kopte een goedgetrapte voorzet van Eric Jansen nog binnen voor 5-0.

Oost, 3B: Zwart-Wit’63 - Sp. Teuge 5-0 (1-0). 45+1. Oussama Labari 1-0, 53. Mustafa Kalkan 2-0, 78. Fabian van Panhuis 3-0 (strafschop), 81. Martijn Smits 4-0, 89. Smits 5-0.

Amateurvoetbal