Volledig scherm
Daimen Schra komt net tekort om doelman Bram Jager te verschalken. © Wilbert Bijzitter

Zwolsche Boys bezorgt Rouveen eerste verlies

De eerste seizoensnederlaag voor SC Rouveen is een feit. In eigen huis werd met 1-3 verloren van een effectiever Zwolsche Boys.

Al na twee minuten keek de thuisploeg tegen een achterstand aan, nadat Jeffrey de Nooijer alert was na een klutssituatie.

De bonkige spits van Zwolsche Boys bleek op dreef, want na een halfuur schoot hij een penalty tegen de touwen. De uitkomende doelman Daan Kattenberg, die eerst de bal speelde, zou volgens scheidsrechter Van Gelder vervolgens een overtreding hebben begaan op David Bloem.

Een domper voor Rouveen, dat voetballend gezien niet onder deed voor de Zwollenaren. De 1-2 van de ingevallen Jean-Paul Hooikammer vlak na rust zorgde weer voor hoop. Bloem liet kort daarvoor een enorme kans liggen op de 0-3.

Na ruim een uur leek Matthias Mijnheer recht te hebben op een strafschop na een overtreding van de al op geel staande Benjamin Wever, maar Van Gelder zag er niets in. Tot ontsteltenis van Rouveen.

Zwolsche Boys hield het hoofd koel en had in de persoon van De Nooijer een goudhaantje. Hij maakte zijn derde van de middag.

In de derde klasse C staan Rouveen en Zwolsche Boys nu op zes punten uit drie duels.

Oost, 3C: SC Rouveen – Zwolsche Boys 1-3 (0-1). 2. Jeffrey de Nooijer 0-1, 30. De Nooijer 0-2 (strafschop), 56. Jean-Paul Hooikammer 1-2, 72. De Nooijer 1-3.

Amateurvoetbal