Rechercheurs deden woensdagmorgen nog onderzoek bij de woonboerderij die inmiddels op last van burgemeester gesloten is
Volledig scherm
PREMIUM
Rechercheurs deden woensdagmorgen nog onderzoek bij de woonboerderij die inmiddels op last van burgemeester gesloten is © Caspar Huurdeman

150 kilo crystal meth in drugslab Eemnes gevonden, 66-jarige verdachte is vrijgelaten

16 miljoenIn een drugslaboratorium bij een afgelegen woonboerderij langs de A27 in Eemnes werd op grote schaal de harddrug crystal meth geproduceerd. De politie trof er vorige week bij een inval ruim 150 kilo van deze chemische drug aan, heeft het Openbaar Ministerie (OM) bekendgemaakt. De partij heeft een waarde van 16 miljoen euro.

De burgemeester van Eemnes, Roland van Benthem, liet gisteren het perceel tussen de weilanden afsluiten met bouwhekken. Daaraan was een verordening bevestigd, dat het op grond van de Opiumwet verboden is om het terrein nog te betreden.

 1. Zo ziet de uitgestorven regio Amersfoort er van boven uit
  PREMIUM

  Zo ziet de uitgestor­ven regio Amersfoort er van boven uit

  De grote leegte. Iedereen voelt het, iedereen ziet het als je even buiten het veilig gewaande quarantainehuis bent voor een frisse neus of een noodzakelijke boodschap in een halflege winkel. Op ooghoogte kom je wel hier en daar een auto , fietser of mede-voetganger tegen. Maar van boven is de leegte pas echt goed te zien. Fotograaf Irvin van Hemert vloog boven Utrecht en legde feilloos vast wat het devies ‘blijf binnen en ga alleen naar buiten als het écht moet’ betekent.
 2. Vluchtelingen extra angstig door coronacrisis: ‘Ze horen alleen maar nieuws over corona en snappen dat niet’
  PREMIUM

  Vluchtelin­gen extra angstig door coronacri­sis: ‘Ze horen alleen maar nieuws over corona en snappen dat niet’

  Ook asielzoekers en vluchtelingen zitten tijdens de coronacrisis geïsoleerd thuis. Hun positie is kwetsbaar, vinden hulpverleners. Door het isolement kunnen angstgevoelens en traumatische ervaringen versterkt worden, aldus de hulpverleners. Maatschappelijke organisaties zijn bang dat het integratieproces in de samenleving door de landelijke maatregelen wordt vertraagd.