Aad en Ria op de Tiberius, die nu in de Eemshaven ligt
Volledig scherm
PREMIUM
Aad en Ria op de Tiberius, die nu in de Eemshaven ligt © Saskia Berdenis van Berlekom

Aad en Ria varen al drie jaar rond op hun boot: ‘Ria zit lekker boven, ik beneden en we zien elkaar bij de koffie’

VIDEOIn de rubriek Hoe is het nu met? zoeken we mensen op die een rol speelden in het nieuws van een of meerdere jaren geleden. Hoe gaat het nu met ze? Vandaag: Aad en Ria Trompert. ,,We houden van reizen en van licht.”

 1. Amersfoortse burgemeester schaart zich achter Layan (13) en Karam (12) die uitgezet dreigen te worden: ‘Schrijnend’
  PREMIUM

  Amersfoort­se burgemees­ter schaart zich achter Layan (13) en Karam (12) die uitgezet dreigen te worden: ‘Schrijnend’

  De Amersfoortse samenleving reageert ontzet op de schrijnende situatie van Layan (13), Karam (12) en moeder Hafsa. De IND wil hen uitzetten naar Marokko, terwijl er behalve een dubbel paspoort van Hafsa geen binding is met dat land. Burgemeester Bolsius schaart zich vierkant achter het gezin. ,,Ik ga er alles aan doen om aan te kaarten dat dit niet humaan is.”
 2. Hoe Syriërs Ola en Nour nét op tijd een huis kregen voor de geboorte van Dany (4): ‘We zijn nergens zo geholpen als in Amersfoort’
  PREMIUM

  Hoe Syriërs Ola en Nour nét op tijd een huis kregen voor de geboorte van Dany (4): ‘We zijn nergens zo geholpen als in Amersfoort’

  Vijf jaar terug streek een groep van zo'n 100 oorlogsvluchtelingen uit Syrië en Eritrea kortstondig neer in sporthal Schuilenburg en de Anne Annemaschool in Randenbroek. De goede contacten tussen plaatselijke vrijwilligers en de families zorgden ervoor dat de meesten na omzwervingen langs asielzoekerscentra Amersfoort kozen als woonplaats. Het AD kijkt terug en vooruit. Vandaag in aflevering 2: Bouwen aan de toekomst in een nieuw land.