Het coronavirus
Volledig scherm
Het coronavirus © Shutterstock

Aantal coronabesmettingen in regio Amersfoort loopt op van 90 naar 103

Het aantal vastgestelde besmettingen met het coronavirus is de afgelopen 24 uur gestegen van 90 naar 103 personen in de regio Amersfoort. De werkelijke aantallen liggen hoger, benadrukt het RIVM, aangezien niet alle mensen die het virus onder de leden hebben meer worden getest.

In Amersfoort staat het aantal vastgestelde besmettingen nu op 44 personen, volgens de rekenmethoden van het RIVM. In Soest kwamen er 4 besmettingen bij daar staat het aantal besmettingen nu op 20. In Barneveld liep het aantal besmettingen op van 10 naar 12. Leusden telt nu 9 besmette personen en Nijkerk 8.  

In Eemnes (1), Baarn (2), Scherpenzeel (2) en Woudenberg (4) bleef het aantal positief geteste personen gelijk. In Renswoude zijn nog geen besmettingen geregistreerd.

Landelijk beeld

De afgelopen 24 uur zijn er in heel Nederland 63 patiënten overleden, 811 nieuwe patiënten zijn positief getest. In totaal staat het aantal vastgestelde besmettingen daarmee op 5560. Het dodental is opgelopen tot 276. 

Het RIVM stelt het aantal besmettingen per 100.000 inwoners vast. In de onderstaande kaart zijn de aantallen inzichtelijk gemaakt.