Ellie van de Burgwal wil dat de gemeente de financiële schade gaat vergoeden.
Volledig scherm
Ellie van de Burgwal wil dat de gemeente de financiële schade gaat vergoeden. © Cees Wouda

Achterveldse winkeliers in gesprek over fors omzetverlies door wegwerk

Wethouder Wim Vos en een groep ondernemers in Achterveld hebben dinsdag met elkaar gesproken over de problemen rondom de wegwerkzaamheden aan de Hessenweg. Winkeliers maken zich zorgen over inkomstenderving.

De gemeente heeft aangegeven dat er geen algemene financiële compensatieregeling komt, maar dat er wel serieus wordt gekeken naar individuele claims van gedupeerde ondernemers, zegt een woordvoerder. 

Scheuren

Tot nu toe heeft zich één ondernemer bij de gemeente gemeld. Boa’s gaan overlast van fietsers en scooters aanpakken die over de smalle stoep langs de openliggende Hessenweg scheuren. Er wordt ook wat gedaan aan de gebrekkige verlichting en belijning langs de weg.

Winkeliers lieten vorige maand in deze krant hun onvrede horen. Vanwege de wegwerkzaamheden aan de toegangsweg van het dorp lopen ze een fors deel van hun omzet mis. Spar-eigenaar Henri Schouten en Ellie van de Burgwal van interieurkamer Pr8kamer pleiten voor compensatie.

  1. Van stille jongen werd sober levende priester Hans van de Schepop in Soest een warme en sympathieke herder
    PREMIUM

    Van stille jongen werd sober levende priester Hans van de Schepop in Soest een warme en sympathie­ke herder

    In de rubriek Van wieg tot graf vertellen we het levensverhaal van een onlangs overleden stads- of streekgenoot. Vandaag het leven van priester Hans van de Schepop (1937-2020). Hij zag het levenslicht in een katholiek gezin in Twello. Zijn vader was onderwijzer, maar ook organist en dirigent in de plaatselijke parochie. Hans, die één jongere zus heeft, was al op jonge leeftijd actief in de katholieke kerk.