Twee boomverzorgers hingen zaterdag tijdens de protestactie in bosgebied Oude Tempel een spandoek op tussen bomen.
Volledig scherm
PREMIUM
Twee boomverzorgers hingen zaterdag tijdens de protestactie in bosgebied Oude Tempel een spandoek op tussen bomen. © Caspar Huurdeman

Actievoerders dreigen opnieuw: boomklimmers bezetten bos in Soesterberg als kettingzaag erin gaat

Het onzalige plan om 300 huizen te bouwen in een prachtig, historische en dierrijk bosgebied moet van tafel. Gebeurt dit niet en komt de kettingzaag tevoorschijn, dan zal het bos worden bezet door bomenactivisten. Zo luidde opnieuw de krachtige waarschuwing van boze inwoners van Soesterberg zaterdag tijdens een protestactie op landgoed Oude Tempel.

 1. Vegaburgers doen de gezondheid meer kwaad dan goed: welke vleesvervangers zijn wél een goede keuze?
  PREMIUM
  Koken & Eten

  Vegabur­gers doen de gezondheid meer kwaad dan goed: welke vleesver­van­gers zijn wél een goede keuze?

  Uit een analyse van meer dan 500 verschillende vegetarische burgers, worsten, balletjes en schnitzels uit de supermarkt blijkt dat vleesvervangers vaak te veel vet en te weinig eiwitten bevatten. Volgens TestAankoop in België zijn de meeste veggieburgers enorm bewerkt en doen ze de gezondheid van de consument meer kwaad dan goed. Hoe kies je dan de juiste vleesvervanger? En bestaan er voedzame alternatieven?
 2. ‘Gekkenhuis’ bij NSC, venijn in de staart bij SDVB en veel rode kaarten: dit is het overzicht van het amateurvoetbal
  PREMIUM
  VOETBAL TOTAAL

  ‘Gekkenhuis’ bij NSC, venijn in de staart bij SDVB en veel rode kaarten: dit is het overzicht van het amateur­voet­bal

  NSC Nijkerk heeft het niet gemakkelijk in de vierde divisie B, maar peurde er zaterdag tegen FC Bilt een 2-3 zege uit. Dat werd eventjes gevierd bij de Nijkerkers. ‘Een gekkenhuis’, beschreef trainer Ruud van de Geest de euforie. Minder vrolijk ging het eraan toe voor Milan van Veldhuizen (Terschuurse Boys), Mehmet Akcan (HVC) en trainer Bert van den Brom (APWC). Zij kregen de rode kaart voorgehouden.