Volledig scherm
De Kubus krijgt een afvalcontainer op de stoep. © kbs De Kubus

Afvalcontainer pal naast toegangshek van basisschool geplaatst: ‘Totaal ongeschikte plek’

Basisschool KBS De Kubus in het Soesterkwartier is onaangenaam verrast door de plaatsing van een ondergrondse afvalcontainer pal naast het toegangshek van de school. Schooldirecteur Jacqualine van de Port vreest voor gevaarlijke situaties met leerlingen, fietsjes, buggy’s en wachtende ouders bij het plein.

Een vierkant van geruimde tegels op de stoep voor het schoolplein, deed de schooldirecteur deze week een lichtje branden: hier gaat de gemeente een afvalcontainer plaatsen. ,,Een totaal ongeschikte plek natuurlijk. Kinderen komen de bocht om fietsen en door die container wordt de situatie erg onoverzichtelijk. Ook kunnen we er met onze eigen containers  op de stoep niet meer langs, om ze naar het verzamelpunt te brengen”, aldus Van de Port.

Halsbrekende toeren

Een medewerkster met een rolstoel moest vanochtend halsbrekende toeren uithalen, om de school via de stoel veilig te bereiken.  ,,Wij willen goed bereikbaar zijn en blijven voor iedereen. Dat wordt ons op deze manier wel heel lastig gemaakt”, constateert de schooldirecteur.

De Kubus is verontwaardigd niet van tevoren op de hoogte te zijn gesteld over de komst van de ondergrondse container. Een e-mail aan wethouder Kees Kranen waarin de gevaarlijke situatie is uitgelegd, leverde het antwoord op dat de school bezwaar had kunnen maken. ,,Omwonenden hebben een brief gekregen over containers, maar wij als schoolbedrijf niet. Hoe konden we dan bezwaar aantekenen?”

Kop koffie

Kranen wil volgens de school binnenkort een kop koffie komen drinken om de situatie met eigen ogen te bezien. Maar wel pas als de container daadwerkelijk in de grond zit.  Dat is volgens school te laat. ,,Eenmaal geplaatst, gaan ze dat ding natuurlijk nooit meer weghalen.”

De school oppert om de container te verplaatsen naar de overkant bij de kerk.