Wethouder Astrid Janssen (duurzaamheid).
Volledig scherm
Wethouder Astrid Janssen (duurzaamheid). © Cees Wouda

Amersfoort draagt bij aan vier nieuwe duurzame projecten

De gemeente Amersfoort geeft financiële steun aan vier duurzame initiatieven.

Met het Toekomstfonds Duurzame stad ondersteunt de gemeente innovatieve ideeën van ondernemers, organisaties en bewoners voor een groene, schone en duurzame stad. Met geld uit dit fonds worden dit jaar vier projecten ondersteund, die bijdragen aan hergebruik van afval en grondstoffen, energiebesparing en het opwekken van duurzame energie. Hiervoor wordt een bedrag van maximaal 50.000 euro per project beschikbaar gesteld.

Er zijn door een onafhankelijke adviescommissie vier projecten geselecteerd: 

Circlewood is een project waarin oud sloophout wordt omgezet in volledig circulaire kozijnen voor de nieuwbouw in Amersfoort. 

Smart Microgrid wil een slim en zelfvoorzienend energienetwerk ontwikkelen met een digitaal communicatieplatform voor de bewoners van het nieuwbouwproject Into The Woods (51 woningen op de Leusderweg).

Bij het woningbouwproject Into The Woods wordt ook een ‘Roadmap Circulair’ ontwikkeld met processtappen en keuzemogelijkheden hoe nieuwbouw binnen de stad zo duurzaam mogelijk ontworpen, gebouwd en beheerd kan worden.

Met Canal Bin willen de initiatiefnemers de vervuiling van het water te lijf gaan met een afvalbak voor in zoet water. Deze afvalbak bevat een waterpomp en verzamelt zo drijvend afval in grachten en sloten In Amersfoort starten vijf pilots met deze methode.

Elke dag het nieuws uit de regio in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!