Projectontwikkelaar Hans Vahstal.
Volledig scherm
PREMIUM
Projectontwikkelaar Hans Vahstal. © Bram Petraeus

Amersfoort gaat tóch weer de strijd aan met Vahstal in miljoenenconflict en stapt opnieuw naar de rechter

De gemeente Amersfoort gaat tóch weer de strijd aan met projectontwikkelaar Hans Vahstal. Ze stapt naar de rechter om de explosieve uitspraak van eind vorig jaar nietig te laten verklaren, in de hoop daarmee een schadeclaim van mogelijk tientallen miljoenen af te wenden.

 1. Hoe een waterflesje ervoor zorgde dat automobilist Youssef (30) een fietser schepte, die kermend op de grond bleef liggen
  PREMIUM

  Hoe een waterfles­je ervoor zorgde dat automobi­list Youssef (30) een fietser schepte, die kermend op de grond bleef liggen

  Soms zit een ongeluk in een klein hoekje, maar wie zoals de 30-jarige Youssef B. met 75 km per uur het rode licht negerend een drukke kruising oprijdt, zet de deur naar het misfortuin wagenwijd open. De vrouw die door de gehandicaptenverzorger uit Amersfoort werd geschept, ondervond het aan den lijve. Ze liep vijf botbreuken op en loopt een jaar later nog altijd met een stok.
 2. Gaat Amersfoort failliet? Dit is alles wat je moet weten over de kwestie-Vahstal
  PREMIUM
  vraag en antwoord

  Gaat Amersfoort failliet? Dit is alles wat je moet weten over de kwes­tie-Vah­stal

  Al jaren is het één van de grootste molenstenen rond de nek van Amersfoort: de slepende ruzie met projectontwikkelaar Hans Vahstal. Na een bindende uitspraak dreigt die ruzie de stad nu serieus geld te gaan kosten. Vanavond wordt de gemeenteraad voor het eerst sinds de beslissing bijgepraat. Waar gaat het conflict over, en wat zijn de risico’s? De kwestie-Vahstal in vijf vragen (en antwoorden).
 1. Gevaccineerde oma: 'Knuffelen moeten we écht weer leren'
  Play

  Gevacci­neer­de oma: 'Knuffelen moeten we écht weer leren'

 2. Tulpenfestivals van start, maar wat is er eigenlijk te zien
  Play

  Tulpenfes­ti­vals van start, maar wat is er eigenlijk te zien