Feest op de Hof in Amersfoort.
Volledig scherm
PREMIUM
Feest op de Hof in Amersfoort. © Saskia Berdenis van Berlekom

Amersfoort krijgt vanaf 2020 een gezamenlijk aftelmoment

Amersfoort krijgt er een terugkerende traditie bij: op een centrale plek in de stad wordt waarschijnlijk vanaf 2020 op oudejaarsavond gezamenlijk afgeteld naar het nieuwe jaar. Een grote vuurwerkshow wordt geen onderdeel van het evenement, omdat dat veel te duur is en het milieu schaadt.

Dat meldt burgemeester Bolsius in een brief aan gemeenteraad, die hem vorig jaar opdroeg te onderzoeken of er in Amersfoort een grote, centrale show kon komen. Het antwoord op die vraag is kort en goed: nee. Amersfoort biedt er geen goede plek voor: Park Schothorst is groot genoeg, maar ligt niet centraal. Het Eemplein ligt wel centraal, maar is te klein.

  1. Van stille jongen werd sober levende priester Hans van de Schepop in Soest een warme en sympathieke herder
    PREMIUM

    Van stille jongen werd sober levende priester Hans van de Schepop in Soest een warme en sympathie­ke herder

    In de rubriek Van wieg tot graf vertellen we het levensverhaal van een onlangs overleden stads- of streekgenoot. Vandaag het leven van priester Hans van de Schepop (1937-2020). Hij zag het levenslicht in een katholiek gezin in Twello. Zijn vader was onderwijzer, maar ook organist en dirigent in de plaatselijke parochie. Hans, die één jongere zus heeft, was al op jonge leeftijd actief in de katholieke kerk.