Voetbalwedstrijd tussen KVVA en Coby Boys, twee van de kleinere voetbalclubs in Amersfoort. Zij worden beide genoemd in het onderzoek van bureau Kragten als verenigingen die mogelijk moeten gaan samenwerken of fuseren.
Volledig scherm
PREMIUM
Voetbalwedstrijd tussen KVVA en Coby Boys, twee van de kleinere voetbalclubs in Amersfoort. Zij worden beide genoemd in het onderzoek van bureau Kragten als verenigingen die mogelijk moeten gaan samenwerken of fuseren. © RodneyPhotography

Amersfoort steekt tientallen miljoenen euro’s in nieuwe sportfaciliteiten: dít gaat er gebeuren

Amersfoort wil op de lange termijn tientallen miljoenen euro’s investeren in nieuwe sportfaciliteiten. Nu worden veel sportvelden niet efficiënt gebruikt, veel gymzalen zijn verouderd en nieuwe sporten hebben grote behoefte aan extra ruimte. Voor een aantal kleine clubs is het gevolg dat ze moeten gaan samenwerken of zelfs fuseren. Hoe zit dat? Zes vragen en antwoorden.

  1. ‘Gekkenhuis’ bij NSC, venijn in de staart bij SDVB en veel rode kaarten: dit is het overzicht van het amateurvoetbal
    PREMIUM
    VOETBAL TOTAAL

    ‘Gekkenhuis’ bij NSC, venijn in de staart bij SDVB en veel rode kaarten: dit is het overzicht van het amateur­voet­bal

    NSC Nijkerk heeft het niet gemakkelijk in de vierde divisie B, maar peurde er zaterdag tegen FC Bilt een 2-3 zege uit. Dat werd eventjes gevierd bij de Nijkerkers. ‘Een gekkenhuis’, beschreef trainer Ruud van de Geest de euforie. Minder vrolijk ging het eraan toe voor Milan van Veldhuizen (Terschuurse Boys), Mehmet Akcan (HVC) en trainer Bert van den Brom (APWC). Zij kregen de rode kaart voorgehouden.