Gezelligheid alom op een drukke Hof in Amersfoort, even nadat de terrassen voor het eerste sinds een halfjaar weer open zijn.
Volledig scherm
PREMIUM
Gezelligheid alom op een drukke Hof in Amersfoort, even nadat de terrassen voor het eerste sinds een halfjaar weer open zijn. © Saskia Berdenis van Berlekom

Amersfoort viert heropening van de terrassen: ‘Spannend! Net alsof we op schoolreisje zijn’

De sfeer op de Hof in Amersfoort is woensdagmiddag uitgelaten en vrolijk. Na een halfjaar zijn de terrassen eindelijk weer open. De eerste klanten van Café Koetje roepen zodra ze het terras opstormen uitbundig uit: ,,We zijn weer thuis!’’

 1. Op bijna een derde van huizen in Woudenberg liggen zonnepanelen (zo kreeg de gemeente dit voor elkaar)
  PREMIUM

  Op bijna een derde van huizen in Woudenberg liggen zonnepane­len (zo kreeg de gemeente dit voor elkaar)

  Het aantal woningen met zonnepanelen in de regio Amersfoort is de afgelopen vijf jaar flink toegenomen. Ruim 780.000 woningen in de regio zijn inmiddels voorzien van zonnepanelen, waarvan dik 800.000 huishoudens profiteren. Ter vergelijking: in 2017 lagen er op nog maar 500.000 daken zonnepanelen. Vooral in de gemeente Woudenberg gaat het goed. Op bijna een derde van alle Woudenbergse huizen liggen zonnepanelen, zo blijkt uit cijfers van Independer.
 2. 
Ongemak over donorconceptie van je kind? ‘Leg uit dat iedereen erbij hoort, ook de donor’

  Ongemak over donorcon­cep­tie van je kind? ‘Leg uit dat iedereen erbij hoort, ook de donor’

  Ouders die een kind krijgen met hulp van een spermadonor kampen met psychosociale problemen wanneer zij onvoldoende steun en begeleiding krijgen als het kind er eenmaal is. Dit blijkt uit nieuw onderzoek van het Amsterdam UMC. Heterostellen, lesbische stellen en alleenstaande moeders lopen in de opvoeding regelmatig tegen dingen aan waarbij ze professionele hulp en contact met lotgenoten missen.