Volledig scherm
© Keistadnieuws

Amersfoorter (23) sloopt bushokje, ‘want internet lag plat’

Drie jongemannen hebben maandagavond laat in Kattenbroek een bushokje aan diggelen geslagen, omdat ze zich verveelden door een internetstoring in een jongerencentrum.

Een buurtbewoner schrok rond kwart voor tien op van glasgerinkel aan de Afrikaring, middenin de Amersfoortse wijk. Toen hij poolshoogte ging nemen, zag hij dat de ruiten uit een busabri waren geslagen. Drie jongemannen namen de benen. Toen de getuige het drietal probeerde aan te spreken, renden ze door. Uiteindelijk zag hij hen een woning binnengaan en belde hij de politie.

Jongerencentrum

De gealarmeerde agenten zochten de drie vandalen op in de woning. Een 23-jarige Amersfoorter bekende dat hij het bushokje had vernield. Hij verklaarde dat ze eerder op de avond wilden internetten in een jongerencentrum, maar dat de verbinding het niet deed en de verveling toe had geslagen.

Die werd botgevierd op het bushokje. De drie vrienden beloofden de schade te vergoeden, vertelt politiewoordvoerder Bernhard Jens.

  1. Vakbond post bij slachterij Vion in Scherpenzeel: de Duitse busjes worden scherp in de gaten gehouden
    PREMIUM
    VIDEO

    Vakbond post bij slachterij Vion in Scherpen­zeel: de Duitse busjes worden scherp in de gaten gehouden

    Het is één uur in de middag als een stoet Duitse taxibusjes het terrein van vleesslachterij Vion in Scherpenzeel verlaat. Elke chauffeur heeft maximaal twee passagiers mee, de een bijna voorin, de ander achterin. Iedereen draagt een mondkapje. De vestiging in Scherpenzeel mocht open blijven om dat deze zich, in tegenstelling tot die in Apeldoorn en Groenlo, netjes aan de coronaregels houdt.