Bewoners van de Amersfoortse Poort kregen vorig jaar de sleutel van hun nieuwe huurappartement. Het voormalige kantoor van De Amersfoortse Verzekeringen werd omgebouwd tot woningen.
Volledig scherm
Bewoners van de Amersfoortse Poort kregen vorig jaar de sleutel van hun nieuwe huurappartement. Het voormalige kantoor van De Amersfoortse Verzekeringen werd omgebouwd tot woningen. © Saskia Berdenis van Berlekom

Amersfoorter is tevreden met zijn huis

Steeds meer mensen zijn niet tevreden met hun woning, meldt het CBS op basis van nieuw onderzoek. Maar van de 31 grootste gemeenten behoren Amersfoorters tot de meest tevreden bewoners.

De indeling van het huis, de staat van het onderhoud of de grootte van een tuin of balkon: het zijn allemaal factoren die meespelen in hoe tevreden iemand met zijn woning is. In het driejaarlijkse Woon Onderzoek Nederland (WoOn) keek het statistiekbureau onder andere naar de verschillen tussen huurders en mensen met een koopwoning.

Huurders

Amersfoortse huurders zijn het meest tevreden van allemaal. 79 procent van hen is blij met hun huis, appartement of etage. Onder de eigenaren van een koopwoning zijn alleen de huizenbezitters in Den Bosch en in Ede nog tevredener. 96,1 procent van de Amersfoortse bewoners van een koophuis is gelukkig met zijn of haar stekkie.

Dagelijks het nieuws uit de regio in je mailbox? Schrijf je in op de nieuwsbrief!