Volledig scherm
© Saskia Berdenis van Berlekom

Amersfoortse examenzussen Annick en Emilie zijn geslaagd

De zussen Annick (18) en Emilie Teeuwen (16), die deze krant de afgelopen drie weken volgde tijdens hun eindexamens, zijn allebei geslaagd aan Het Nieuwe Eemland in Amersfoort. 

Annick voor het vwo en zus Emilie voor de havo. Met een stevige kriebel in buik van de spanning, wachtten ze vanmiddag  zij-aan-zij op de bank op het verlossende telefoontje van school. ,,Ook voor onze ouders best een bijzonder moment‘’, aldus Annick. 

Zoals het echte geslaagden betaamd dompelen de meiden zich de rest van de middag en avond onder in het feestgedruis met een stroom aan felicitaties, geluksappjes, bloemen en cadeautjes. 

  1. Provincie biedt nieuwe vervoerder Valleilijn flinke zak geld om coronacrisis door te komen
    PREMIUM

    Provincie biedt nieuwe vervoerder Valleilijn flinke zak geld om coronacri­sis door te komen

    De provincie Gelderland hoopt met een flinke zak geld vervoersbedrijven te verleiden zich in te schrijven voor de aanbesteding van het vervoer op de Valleilijn tussen Amersfoort Centraal en Ede-Wageningen. Gedeputeerde Staten willen de opbrengst van de toekomstige vervoerder aanvullen tot 80 procent zolang de coronamaatregelen duren. Daarvoor trekt de provincie jaarlijks maximaal 4,8 miljoen euro uit.