Volledig scherm
Onder meer het Trivium College maakt deel uit van de Onderwijsgroep in Amersfoort die voor duizenden euro's werd opgelicht. © AD

Amersfoortse scholen opgelicht voor ruim 11.300 euro

De Onderwijsgroep Amersfoort, waarin een vijftal scholen voor voortgezet onderwijs zich hebben verenigd, is vorig jaar opgelicht voor een bedrag van ruim 11.300 euro.

Drie oplichters onderschepten een door een onderhoudsbedrijf uit Nijkerk verstuurde factuur voor werkzaamheden. Daarop is een ander bankrekeningnummer ingevuld. De overkoepelende onderwijsstichting van De Amersfoortse Berg, ’t Atrium, Stedelijk Gymnasium Johan van Oldenbarnevelt, het Trivium College, het Vathorst College en het Axia College, maakte hierop het onderhoudsgeld over naar een zogeheten katvanger. Dat is – volgens justitie – de 21-jarige Igor A.C. uit Rhoon.

Door meermaals de gestolen bedragen van zijn rekening te halen en aan zijn twee handlangers te overhandigen, maakte A. C. zich volgens de aanklager ook schuldig aan valsheid in geschrift en witwassen. 

Omdat van de verdachte van de oplichting van Amersfoortse scholen geen adres bekend was, wilde de aanklager de geplande strafzaak vandaag in de rechtbank in Rotterdam afdoen in diens afwezigheid. De man staat echter sinds kort staat weer ingeschreven in de gemeentelijke basisadministratie. ,,Dan vind ik dat hem alsnog een uitnodiging moet worden gestuurd om als hij dat wil bij de afhandeling aanwezig te kunnen zijn’’, stelde de politierechter. Die stelde de strafzaak uit tot 20 november.

Of het gestolen onderhoudsgeld van de onderwijsgroep is veiliggesteld is niet bekend gemaakt. Ook niet wanneer de vermeende handlangers voor de rechter moeten verschijnen.