Volledig scherm
PREMIUM
Arthur Wierenga in voorbereiding op de Marathon Amersfoort. © Rodney Kersten

Arthur overwon burn-out door hardlopen: ‘De marathon heeft magie’

Marathon AmersfoortAls morgenochtend om 10.30 uur de duuratleten in Amersfoort hun eerste stap zetten om de hele marathon te overbruggen, activeert ook Arthur Wierenga (43) zijn hardloophorloge. Hij wil onder de 3.24.34 uur finishen.

Toen bij de Leusdenaar negen jaar geleden een burn-out werd vastgesteld, bleek hardlopen één van de medicijnen te zijn. Het verdreef de neerwaartse spiraal. „Het was mijn motivatie en niet op aanraden van de bedrijfsarts om de hardloopschoenen maar eens aan te trekken”, legt de Leusdenaar uit.

„Na de eerste looprondjes in het buitengebied verweet ik mezelf dat ik na mijn laatste speeldag als linksbuiten bij het vijfde voetbalteam van Roda’46 geen moment meer aan sport dacht. Alles stond jarenlang in het teken van mijn studie en mijn carrière als financial controller. Door een gebrek aan beweging was ik op kantoor niet bestand tegen de werkdruk. Wat begon als een lichte vermoeidheid groeide op mijn werk gaandeweg uit tot stress-gerelateerde klachten van formaat.”

In 2011 trof Wierenga een regeling met zijn werkgever. ,,Ik krabbelde langzaam op en vond uiteindelijk het werkplezier terug bij Kringloopcentrum Amersfoort. In die tijd ben ik zachtjesaan met hardlopen begonnen.”

  1. Drugsloods in Voorthuizen werd onderverhuurd door gemeente

    Drugsloods in Voorthui­zen werd onderver­huurd door gemeente

    De loods aan de Garderbroekerweg in Voorthuizen, waar eind juni 45.000 liter drugsafval werd gevonden, werd door de gemeente onderverhuurd ProMid Vastgoed B.V. Deze huurder had het MOB-complex ook onderverhuurd en de onderhuurder blijkt vervolgens op zijn beurt ook onderverhuurd te hebben, antwoordt de gemeente op schriftelijke vragen van LokaalBelang en het CDA. De partijen wilden weten hoe het mogelijk was dat in een gebouw van de gemeente de grootste hoeveelheid drugsafval ooit werd gevonden.