Volledig scherm
St. Aloysiusschool uit Baarn wint Lange Leve de Muziek Show © Privéfoto

Baarnse klas door naar grootste schoolband van Nederland

Kinderen van bassischool de Sint Aloysiusschool in Baarn hebben zaterdag de uitzending van het tv-programma Lang Leve de Muziek Show gewonnen. Als prijs mogen de kinderen in de grootste schoolband van Nederland optreden voor koningin Máxima.

Tijdens de achtste uitzending van het wekelijkse zaterdagmiddag tv-programma van AVROTROS op NPO Zapp hebben de basisschoolkinderen uit Baarn de aflevering gewonnen. De kinderen namen het op tegen de leerlingen van de Zomergaard uit het Utrechtse Lopik. Zangeres Trijntje Oosterhuis gaf als jurylid de meeste punten aan de muziekvideo van de Baarnse leerlingen. Ook scoorden ze de meeste punten in de muzikale spelshow en moesten de kinderen een metershoge gitaar beklimmen om een muzikale puzzel op te lossen. 

Schoolband

Wie de aflevering wint mag met de twaalf winnende schoolklassen optreden in de grootste schoolband van Nederland. Tijdens Het Kerst Muziekgala 2018 in de Brabanthallen in Den Bosch zal koningin Máxima als erevoorzitter van stichting Méér Muziek in de Klas in het publiek zitten. Het concert is op 26 december op televisie te zien op NPO 1. 

Méér Muziek in de Klas zet zich in voor structureel en goed muziekonderwijs op basisscholen.