Volledig scherm
De Aziatische olifant Indra is in verwachting van een ‘reus', oftewel een jong olifantje.’ © DierenPark Amersfoort

Babynieuws: DierenPark Amersfoort in blijde verwachting van jong olifantje

De olifantenkudde in DierenPark Amersfoort krijgt er een jong olifantje bij. Olifant Indra draagt een jong bij zich. De dierentuin hoopt de ‘reus’ in maart te verwelkomen.

De dracht van 22 maanden zit er bijna op voor de Aziatische olifant Indra. ,,Met zo’n grote olifant is het lastig om aan de buitenkant te zien dat er een jong in de buik zit, ondanks dat zo’n kleine reus wel tachtig kilo kan wegen”, legt dierenverzorger Richard van Sluis uit. Meerdere tests hebben het vermoeden bevestigd: Indra is drachtig. De dierentuin houdt de zwangere olifant goed in de gaten en ziet dat het erg goed gaat met Indra. 

Het is niet de eerste keer dat olifant Indra moeder wordt. ,,Bijna drie jaar geleden is haar jongste dochter Yunha geboren; die krijgt er nu een broertje of zusje bij”, aldus Van Sluis. ,,Wij zijn erg benieuwd hoe zij en de andere jonge olifant in onze kudde gaan reageren op deze kleine.” Naar verwachting is het jonge olifantje begin maart te bewonderen in het park. De bevalling is op de voet te volgen via de webcams van DierenPark Amersfoort.  

  1. Jeroen Stomphorst: Waarom is er geen kattenbelasting? Als ik érgens last van heb, zijn het kattenkeutels
    PREMIUM
    column

    Jeroen Stomphorst: Waarom is er geen kattenbe­las­ting? Als ik érgens last van heb, zijn het kattenkeu­tels

    Morgen is het zover, dan komt onze nieuwe hond. Nou ja, die moeten we zelf ophalen, in Friesland. Tijdens onze zoektocht naar een nieuwe huisgenoot leek het wel alsof nestjes met honden uitsluitend op meer dan 60 kilometer vanaf Amersfoort te vinden zijn. Maar goed, je moet er iets voor over hebben. Onze Kasper hebben we alweer acht jaar geleden laten inslapen en nu komt er dus een opvolger. Heel erg enthousiast ben ik nog niet, maar straks, als ze er eenmaal is (het is een meisje) wordt het vast heel gezellig.