Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Fotopersburo van de Meulenhof BV

Barneveld krijgt een van de grootste ijsbanen van Nederland

Wie niet afhankelijk wil zijn van de weergoden en de komst van Koning Winter niet wil afwachten, kan zijn hart straks ophalen in Barneveld.

In de Midden Nederland Hallen aan de Thorbeckelaan komt in december een indoor ijsbaan van 750 vierkante meter te liggen. In dit multifunctionele hallencentrum worden normaal gesproken beurzen, congressen, bedrijfsfeesten of evenementen gehouden.

Volgens de organisatie gaat het om één van de grootste tijdelijke ijsbanen van Nederland. De baan is 50 meter lang en 15 meter breed. Hierdoor kan een rondje van 125 meter geschaatst worden.

Erwtensoep

Rond de baan komt een winterterras waar schaatsers kunnen genieten van erwtensoep, chocomel, glühwein, of een kleine maaltijd. IJsbaan Midden Nederland is voor publiek geopend in de kerstvakantie. Vanaf zaterdag 21 december tot en met zondag 5 januari kan er vrij geschaatst worden op de baan.

De baan is 7 dagen per week open van 10.00 tot 22.00 uur, met uitzondering van Eerste Kerstdag en Nieuwjaarsdag. De entree bedraagt 7,50 euro, waarbij de huur van een paar schaatsen is inbegrepen.