Volledig scherm
PREMIUM
René Oosterom van de buurtpreventiegroep in de Barneveldse wijk Veller © Erik van 't Land

Barneveldse proef om auto-inbraken te voorkomen lijkt een succes: ‘Met sensor word je snel gealarmeerd’

Sensoren kunnen een probaat middel tegen auto-inbraken zijn. Deelnemers aan een proef in de gemeente Barneveld zijn daar positief over. De test krijgt nu een breder vervolg.

Ten minste één inbraak is tijdens de proef verhinderd. ,,Dat was in Voorthuizen’’, vertelt René Oosterom van de buurtpreventiegroep in de Barneveldse wijk Veller. Oosterom is mede-initiatiefnemer van het experiment. ,,De eigenaar van de auto kreeg via zijn mobiele telefoon een signaal van de sensor. Gelijk deed hij in huis de verlichting aan, zo was zichtbaar dat hij naar buiten zou komen. De inbreker kwam niet meer aan inbreken toe en ging er als een speer vandoor. Een autokraker kan heel snel inbreken, maar met zo’n sensor word je nog sneller gealarmeerd.’’

  1. Gemeenteraad verkeerd geïnformeerd: Defensie voelde wél voor andere ingang Bernhardkazerne
    PREMIUM
    westelijke rondweg

    Gemeente­raad verkeerd geïnfor­meerd: Defensie voelde wél voor andere ingang Bernhardka­zer­ne

    Defensie speelt in tegenstelling tot wat het zaterdag in deze krant beweerde al jaren met de gedachte de hoofdingang van de Bernhardkazerne aan de Barchman Wuytierslaan te verplaatsen naar de Utrechtseweg. Het argument van wethouder Hans Buijtelaar van Amersfoort dat Defensie bij de westelijke rondweg ‘niet mee wilde werken aan verplaatsing’ komt daarmee in een ander daglicht te staan.