Volledig scherm
Zwem- en sportcomplex Amerena aan de Hogeweg © AD

Bekvechten en kissebissen: nieuwe ronde in de politieke arena over Amerena

Na een stortvloed aan schriftelijke vragen en antwoorden over en weer, gaan Amersfoort2014-raadslid Ben Stoelinga en wethouder Hans Buijtelaar (VVD, sport) in de raadszaal een ongetwijfeld pittig debat aan over het reilen en zeilen van Amerena.

Het raadslid zet al enkele jaren grote vraagtekens bij alle resultaten die de VVD-bestuurder over het sportcomplex aan de Hogeweg presenteert. Volgens Buijtelaar is Amerena een succes, loopt de horeca na wat aanloopproblemen goed en gaat het financieel volgens plan. Volgens Stoelinga blijven de resultaten ver achter bij de verwachting, is het restaurant in weerwil van afspraken heel vaak dicht en moet de gemeente jaarlijks tienduizenden euro’s neertellen om de hele zaak open te houden.

Dubbel gerekend

Het graafwerk resulteerde tot nu toe in de ontdekking dat beheerder SRO de verwachte opbrengst van sportzaalverhuur aan scholen dubbel heeft meegerekend in de exploitatie. De fout leidt tot een terugkerend tekort van 52.000 euro op de begroting van het in april geopende zwem- en sportcomplex.

In de zoveelste serie schriftelijke vragen die het Amersfoort2014-raadslid op de wethouder afvuurt - ditmaal over de kosten voor een extern bureau die partijen beter moet laten samenwerken -, liet hij gisteren weten een vergadering te beleggen over het onderwerp. In deze bijeenkomst, waarvoor nog een datum moet worden vastgesteld, kunnen raadsleden (en Stoelinga voorop) in discussie met Buijtelaar (en wellicht een aantal deskundigen).