Bep van der Veer op het balkon van haar flat in de Schimmelpenninckstraat. Eerder woonde ze rechts, waar de vuilcontainers staan.
Volledig scherm
PREMIUM
Bep van der Veer op het balkon van haar flat in de Schimmelpenninckstraat. Eerder woonde ze rechts, waar de vuilcontainers staan. © Nico Brons

Bep woont al 80 jaar in de ‘mooiste straat van Amersfoort’: ‘Ik blijf hier tot het einde’

In een tijd dat de wereld soms wel één groot dorp lijkt, waar afstanden er niet meer toe doen, is het moeilijk voor te stellen dat iemand zijn hele leven doorbrengt binnen een straal van 100 meter. Bep van der Veer (87) is het gelukt. Nou ja... bijna dan. Binnenkort woont de Amersfoortse 80 jaar in de Schimmelpenninckstraat. Voor burgemeester Bolsius was dat reden om haar een bosje bloemen te bezorgen.

  1. Bobby helpt Johan (92) over het verdriet van zijn doodgereden hondje Happy heen: ‘Ik kom weer buiten’
    PREMIUM

    Bobby helpt Johan (92) over het verdriet van zijn doodgere­den hondje Happy heen: ‘Ik kom weer buiten’

    Laatst hadden ze een insluiper. Johan Engel (92) was een boodschap doen, zijn 89-jarige echtgenote Alice zat in de woonkamer, maar merkte niets. Hond Bobby, een kruising tussen een maltezer en een shiatsu, kennelijk evenmin, want hij sloeg niet aan. ,,Hij blaft nooit, het is een allemansvriend’’, smaalt Alice, terwijl het langharige onderdeurtje kwispelend een piepknuffel voor onze voeten laat vallen.