Volledig scherm
© EPA

Besmettingen blijven toenemen: Soest en Woudenberg relatief het zwaarst getroffen

Het aantal besmettingen met het coronavirus in de buurregio’s Eemland en Gelderse Vallei blijft gestaag oplopen. In de afgelopen 24 uur registreerde rijksdienst RIVM zestien nieuwe gevallen wat het totaal brengt op 134 aantoonbaar besmette inwoners.

Amersfoort nam het grootste deel van de stijging voor haar rekening met zeven nieuwe patiënten. In de stad zijn inmiddels 54 besmettingen met het virus vastgesteld. Omdat slechts een gering deel van de bevolking - in Amersfoort en in alle gemeenten - wordt getest, ligt het werkelijke aantal volgens het RIVM vermoedelijk een factor vijf of zes hoger.

Nijkerk noteerde vier dagen lang geen nieuwe besmettingen, maar zag daar het afgelopen etmaal verandering in komen met vier nieuwe patiënten. Nijkerk telt daarmee officieel twaalf door corona besmette bewoners. In Soest steeg het aantal geregistreerde patiënten van 21 naar 23, in Woudenberg van zes naar zeven. Voor beide plaatsen geldt dat ze relatief veel besmetten tellen. 

Het RIVM constateerde in Baarn een vijfde besmetting en in Scherpenzeel een derde. Aan Renswoude gaat het virus als een van de weinige gemeenten in het land nog steeds voorbij. Bunschoten bleef staan op drie besmettingen, Barneveld en Leusden elk op dertien en Eemnes op een.