De toren, die Marisja Smit (midden) maakt in opdracht van KAdE, is een aantal buurtbewoners een doorn in het oog. ,,We kijken maandenlang tegen een stenen muur aan."
Volledig scherm
PREMIUM
De toren, die Marisja Smit (midden) maakt in opdracht van KAdE, is een aantal buurtbewoners een doorn in het oog. ,,We kijken maandenlang tegen een stenen muur aan." © Caspar Huurdeman

Bewoners naar rechter om bakstenen kunstwerk pal voor hun woonkamer: ‘Hebben slapeloze nachten’

Het had allemaal niet gehoeven, zeggen de bewoners van het Amersfoortse Plantsoen-Oost, waar een bakstenen toren pal voor hun woonkamer wordt gebouwd. Ze stapten zelfs naar de rechter om de bouw te stoppen. ,,Dat iets juridisch mag, betekent nog niet dat je niet hoeft te overleggen.”

3 reacties

 • Jarno Wolters

  1 maand geleden
  Wat kost deze onzin???
 • Bea Veldhuis

  1 maand geleden
  Groot gelijk dat het weg moet, ik zou het ook niet willen hebben. Zit het ergens in een klimbos neer , dan hebben anderen er misschien nog wat aan.
 • K van Venen

  1 maand geleden
  Bouw de toren in park of bos. Hebben dieren en planten er ook nog wat aan.
 1. Vogelgriep lijkt niet meer uit Nederland te verdwijnen, hoe moet het nu verder met de pluimveesector?
  PREMIUM

  Vogelgriep lijkt niet meer uit Nederland te verdwijnen, hoe moet het nu verder met de pluimvee­sec­tor?

  Vogelgriep lijkt een blijvertje geworden. Kwam het virus eerder nog met trekvogels mee in voor- en najaar, dit jaar waart het al de hele zomer rond. Een teken dat het virus zich een weg heeft gebaand naar vogelsoorten die de hele zomer in ons land verblijven, zo concluderen de experts van de Wageningen University and Research. Hoe moet het nu verder met de pluimveesector?