Volledig scherm
© Google Street View

Bewoners: ‘Situatie bij ingang Royal Parc in Soest gevaarlijk’

De bewoners van de 96 appartementen bij het Royal Parc Soestduinen klagen bij de provincie over de volgens hen zeer gevaarlijke situatie bij de hoofdingang. Pal voor de ingang aan de Van Weerden Poelmanweg (N413) loopt een druk fietspad voor verkeer van beide richtingen.

Omdat de weg vanaf Soesterberg daar naar beneden loopt, rijden fietsers en scooters daar vaak hard. Daartussen moeten zich de bewoners van de appartementen en de bezoekers van het hotel begeven, niet zelden met kinderen, als zij het fietspad nodig hebben om het bos te bereiken.

De afgelopen jaren zijn er diverse aanrijdingen geweest, melden de verenigingen van eigenaren van de acht woonblokken. Zij vragen om de aanleg van een voetpad van 200 meter lang zodat voetgangers op een veilige manier het bos in kunnen lopen. Aan de overkant van de weg is wel een voetpad aangelegd, zodat de provinciale regel dat er in het buitengebied geen voetpaden worden aangelegd niet opgaat, menen de besturen.

Dagelijks het nieuws uit de regio in je mailbox? Schrijf je in op de nieuwsbrief!

  1. Dit zijn de Lange Duinen in Soest!

    Dit zijn de Lange Duinen in Soest!

    De Lange Duinen in Soest, met op de achtergrond Soest, vanaf een hoogte van bijna 400 meter, vormen een unieke plek voor thermiek. De opstijgende lucht is ideaal voor zweefvliegtuigen. De Amsterdamsche Club voor Zweefvliegen hield zaterdag haar jaarlijkse open dag op haar terrein op Park Vliegbasis Soesterberg. Honderd genodigden, onder wie een verslaggever van deze krant, mochten een korte zweefvlucht maken met een van de piloten van de vereniging. Ook kinderen vanaf 13 jaar mogen in principe al meevliegen. Lid worden en zweefvliegen kan al vanaf 14 jaar.