Truus Jonker met een van haar twee grijze roodstaartpapegaaien. De ene vloekt en de andere levert commentaar vanuit een vuilnisbak. ,,Ze bieden mij gezelligheid.”
Volledig scherm
PREMIUM
Truus Jonker met een van haar twee grijze roodstaartpapegaaien. De ene vloekt en de andere levert commentaar vanuit een vuilnisbak. ,,Ze bieden mij gezelligheid.” © Cees Wouda

Blinde Truus (72) slaat zich met humor door het leven: ‘Het scheelt dat ik geen pornofilms kijk’

Ze gaat soms net zo te keer als papegaai Kokkie, flirt met de monteur die een doorgebeten kabel komt repareren en ontmaskert corrupte Afrikaanse bobo’s. En hoewel Truus Jonker volledig blind is, ‘ziet’ ze alles. Portret van een optimist met aanleg voor depressiviteit, sinds kort Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

 1. Lisa (17) beviel plotseling: 'Bij de spoedpost zagen ze dat ik zwanger was én aan het bevallen’
  Mijn bevalling

  Lisa (17) beviel plotseling: 'Bij de spoedpost zagen ze dat ik zwanger was én aan het bevallen’

  Bevallen: vrouwen doen het al eeuwen en raken er nooit over uitgepraat. Bevallingen zijn prachtig, loodzwaar en veranderen je leven. In deze serie bevallingsverhalen creëren ouders openheid door het eerlijke verhaal van hun bevalling te delen. Lisa Kuijpers had op haar 17e een verrassingsbevalling: zij wist tot op het moment dat ze haar zoontje kreeg niet dat ze zwanger was.
 2. Linda (26) voelt zich al vijf jaar opgesloten, slaapt jaren op de bank en is eenzaam: ‘Het is een hel’
  PREMIUM

  Linda (26) voelt zich al vijf jaar opgesloten, slaapt jaren op de bank en is eenzaam: ‘Het is een hel’

  Ze slaapt vanwege paniekaanvallen al jaren op de bank, kreeg een burn-out én ontving de diagnose PTSS. Nee, het leven van Linda van den Essenburg is alles behalve een pretje. ,,Uitzichtloos", noemde ze het tot voor kort, maar er brandt voor de inwoner van Leusden (26) licht aan het einde van de tunnel. ,,Corona hield mensen enkele weken thuis, ik zit al vijf jaar opgesloten...”