Booteigenaren, het is bijna zover: elektrische bootlift in Spakenburg volgende maand in gebruik genomen

MET VIDEOHet leven voor booteigenaren in de Bunschotense wijk Rengerswetering en de Amersfoortse wijk Vathorst wordt binnenkort een stuk makkelijker. De elektrische bootlift die schepen via het fietspad op de Oostdijk in Spakenburg het Eemnermeer in- en uit takelt, kan volgende maand in gebruik genomen worden.

 1. Tientallen stewards en verplichte busrit naar topduel Hercules - IJsselmeervogels: ‘Niet vanwege rivaliteit’
  PREMIUM

  Tientallen stewards en verplichte busrit naar topduel Hercules - IJsselmeer­vo­gels: ‘Niet vanwege rivaliteit’

  Een afgezet uitvak, een verplichte ‘combiregeling’ en tientallen stewards en agenten. Het lijkt op een risicowedstrijd bij FC Utrecht, maar het is een ‘doodnormaal’ duel in het Utrechtse amateurvoetbal. Hercules speelt woensdagavond in de play-offs tegen IJsselmeervogels en daarvoor wordt alles uit de kast getrokken. Waarom is deze massale inzet eigenlijk nodig?
  Bunschoten
 2. Een Zuiderzeemeer voor de kust van Spakenburg: maf plan of stiekem zo gek niet? ‘Lost alle problemen op’
  PREMIUM

  Een Zuiderzee­meer voor de kust van Spakenburg: maf plan of stiekem zo gek niet? ‘Lost alle problemen op’

  Een maf plan, totaal niet uitvoerbaar, of een best wel reële droom? Henk Bos (72) uit Bunschoten heeft een creatieve oplossing bedacht voor een aantal problemen: leg een Zuiderzeemeer aan voor de kust van Spakenburg. Doe dat door een stukje Flevopolder weg te graven. Naast dat meer zou dan een nieuwe stad kunnen komen: Eemstad. ‘Leuk om nader te bekijken’, zegt een deskundige.