Een Soester werd gepakt terwijl hij berkenstammen in Soest stal.
Volledig scherm
Een Soester werd gepakt terwijl hij berkenstammen in Soest stal. © Boswachter Roy Mes

Boswachter grijpt man die boomstammen probeerde te stelen

Een Soester is donderdagavond door een boswachter en politieagenten gesnapt tijdens het stelen van gekapte boomstronken in bosgebied Hees in Soest.

Boswachter Roy Mes stuitte donderdagavond tijdens zijn avondsurveillance met een collega van de Regionale Uitvoeringsdienst (RUD) van de provincie Utrecht rond een uur of 21.30 uur op een man uit Soest die in het bosgebied Hees zijn auto vollaadde met gekapte bomen. De bomen lagen opgestapeld in het bos. De boswachter, tevens buitengewoon opsporingsambtenaar, hield de man staande en schakelde de hulp van  politieagenten in. ,,De man gaf ook aan de agenten toe dat hij de boomstammen had gestolen,” aldus politiewoordvoerder Remy Berkesteijn.

Bekeuring

De man is onder toeziend oog van boswachter Mes naar huis gereden en heeft daar de overige berkenstammen opgehaald en ‘netjes’ teruggebracht naar het bos, aldus Berkesteijn. ,,De agenten hebben een goed gesprek gehad met de man.” De Soester kreeg uiteindelijk alleen een waarschuwing voor het stelen van de boomstammen en een bekeuring van 104 euro voor het na zonsondergang aanwezig zijn in het bos.

Diefstal van boomstammen komt vaker voor, aldus Mes. ,,Rond deze tijd van het jaar als mensen de kachel weer willen aansteken, willen ze hun houtvoorraad aanvullen en dit is de goedkoopste manier om dat te doen. We gaan de komende tijd extra controleren. Het is gewoon diefstal. Dit hout is verkocht aan een aannemer.”

Mes acht de kans dat de man het nog een keer doet klein. ,,Hij was behoorlijk geschrokken.”