Evelien Spoelder: ,,Ik ga elke vrijdagochtend vroeg naar de bloemenmarkt op het Lieve Vrouwekerkhof, vaste prik."
Volledig scherm
PREMIUM
Evelien Spoelder: ,,Ik ga elke vrijdagochtend vroeg naar de bloemenmarkt op het Lieve Vrouwekerkhof, vaste prik." © Mitchel Lensink


Evelien (51) kreeg in mei bijna een winterdepressie, maar straalt nu weer tussen haar boeketten

zomergezichtDe zon is terug, buitenspelen kan weer. Welke Amersfoortse zomergezichten kunnen vol overgave doen wat ze het liefste doen? En hoe voelt dat? Vandaag in aflevering 3: Evelien Spoelder (51), bloemkunstenaar.

 1. Nienke Gorter: ‘Jericho beschermd stadsgebied? Ammehoela!’
  PREMIUM
  COLUMN

  Nienke Gorter: ‘Jericho beschermd stadsge­bied? Ammehoela!’

  Ik wil even een gedachtenexperiment met u doen. Doe uw ogen dicht en denk aan uw huis. Visualiseer de huiskamer en denk aan de mooie herinneringen die er liggen. Ga in gedachten naar de voordeur en doe een stap naar buiten. Bij welke buurman kunt u altijd terecht voor een vraag of een praatje? Voelt u zich thuis in de wijk waar u woont? Haal even diep adem en bedenk dan nu dat u moet verhuizen naar een andere wijk. Niet omdat u dat zelf wil maar omdat de woningen plat gaan.
 2. René (68) is de man achter het eerste Amersfoortse zonneveld: 'Mensen snappen niet wat ons boven het hoofd hangt'
  PREMIUM

  René (68) is de man achter het eerste Amersfoort­se zonneveld: 'Mensen snappen niet wat ons boven het hoofd hangt'

  Hij werd getroffen door drie hersenbloedingen en zes tia’s, maar werkt er op 68-jarige leeftijd geen dag minder om. Ras-ondernemer René van der Borch tot Verwolde heeft namelijk een missie: Nederland vol leggen met zonnepanelen, en dan te beginnen in ‘zijn’ Amersfoort. ,,Ik heb het idee dat nog steeds veel mensen zich niet realiseren wat voor een drama ons anders boven het hoofd hangt.”