Na een klein uurtje kon de kat worden bevrijd.
Volledig scherm
Na een klein uurtje kon de kat worden bevrijd. © Caspar Huurdeman

Brandweer bevrijdt beknelde kat Odin uit ventilatiepijp van zijn nieuwe baasjes in Baarn

Bewoners van een appartement op de Eemhoeve in Baarn zijn vanochtend flink geschrokken. Hun nieuwe raskat Odin, die pas één dag bij zijn nieuwe baasjes woont, bleek spoorloos verdwenen.  

De kat bleek afgelopen nacht een poging te hebben gedaan om te ontsnappen. Wat rommel op de wc-vloer verraadde dat de 3,5-jarige Odin in het plafond of in een ventilatiepijp moest zitten. Na een korte zoektocht bleek de kat bekneld te zitten in een ventilatiepijp boven een kastje. 

Gebeten

De bewoners besloten de dierenambulance te bellen in de hoop om Odin te laten bevrijden uit zijn benarde positie. Dat bleek niet voldoende. De brandweer moest ter plaatse komen om het plafond en de ventilatiepijp deels te slopen. Na een klein uurtje kon de kat worden bevrijd, maar echt dankbaar leek Odin niet. Een medewerker van de dierenambulance werd tijdens de reddingspoging gebeten in zijn hand en moest daarvoor nog naar het ziekenhuis.

  1. Van stille jongen werd sober levende priester Hans van de Schepop in Soest een warme en sympathieke herder
    PREMIUM

    Van stille jongen werd sober levende priester Hans van de Schepop in Soest een warme en sympathie­ke herder

    In de rubriek Van wieg tot graf vertellen we het levensverhaal van een onlangs overleden stads- of streekgenoot. Vandaag het leven van priester Hans van de Schepop (1937-2020). Hij zag het levenslicht in een katholiek gezin in Twello. Zijn vader was onderwijzer, maar ook organist en dirigent in de plaatselijke parochie. Hans, die één jongere zus heeft, was al op jonge leeftijd actief in de katholieke kerk.