Politie grijpt in langs de Eem
Volledig scherm
Politie grijpt in langs de Eem © Caspar Huurdeman

Burgemeesters halen teugels aan na drukte en vechtpartij

De burgemeesters van Soest en Amersfoort en zijn geschrokken van de enorme drukte en massale vechtpartij op Hemelvaartsdag langs de Eem. Mogelijk komt er een verbod om te zonnen op de oevers tijdens Pinksteren.

,,De boodschap ‘blijf nadenken en wees voorzichtig’ moet nog steeds herhaald worden’’, vindt burgemeester Rob Metz van Soest. Samen met de Amersfoortse burgemeester Lucas Bolsius, de politie en de veiligheidsregio wordt overlegd wat er met Pinksteren moet gebeuren om herhaling te voorkomen.

,,Deze extreme drukte hadden we niet ingeschat’’, aldus Bolsius. ,, Ik kan mij voorstellen dat jongeren donderdag door de aangekondigde versoepeling teveel dachten dat er nu van alles mogelijk is. Dat is zeker niet het geval.’’

Geen aanhoudingen

Politie en handhavers traden op langs de Eem toen jongeren massaal op de vuist gingen. Flessen en fietsen vlogen door de lucht, Aanhoudingen werden niet verricht.

Zeumeren

In recreatiegebied Zeumeren bij Voorthuizen liep het op Hemelvaartsdag eveneens uit de hand. Het was te druk en een aantal mensen gedroeg zich agressief. Er was sprake van wildplassen, vernielingen en dumpen van afval. Boa’s schreven vier bekeuringen uit.

Met Pinksteren is gemotoriseerd verkeer niet welkom op het terrein ,,De slagbomen gaan weer dicht, het kan blijkbaar niet anders. Als bezoekers zich zo onverantwoordelijk gedragen, moeten we de teugels aanhalen’’, aldus de Barneveldse burgemeester Asje van Dijk.