Volledig scherm
© Caspar Huurdeman

Buurt in Baarn afgezet om inbrekers: één van de vier verdachten aangehouden, klopjacht bij Paleis Soestdijk

De politie is de hele ochtend op zoek geweest naar drie mannen die betrokken waren bij een inbraak in een pand in Soest. Een van de vier verdachten is aangehouden. 

Rond 08.45 uur kreeg de politie een melding van een inbraak aan de Hellingweg. Toen de politie arriveerde, sloegen vier verdachten in een auto op de vlucht. 

Na een korte achtervolging stopte het voertuig, een Peugeot met Frans kenteken, op de kruising van de Lt. Gen. van Heutszlaan en Beatrixlaan in Baarn. ,,Eén van de wegrennende personen verschanste zich in de bosjes en werd direct aangehouden. De andere verdachten konden ontkomen", meldt politiewoordvoerder Remy van Berkesteijn.

Bij de zoekactie zette de politie onder andere een politiehelikopter en een hondengeleider in. Om te voorkomen dat de verdachten tijdens de zoekactie alsnog konden ontkomen, omsingelden agenten een perceel tussen Soest en Baarn. Intussen werd ook een Burgernetactie opgestart. Volgens de politie hebben veel Burgernetdeelnemers naar het noodnummer gebeld. Zij meenden verdachte personen in de omgeving te zien. Agenten hebben op basis van deze meldingen meerdere mensen staande gehouden, maar de gezochte verdachten zaten daar niet tussen.

Volledig scherm
Politie is op zoek naar de verdachte. © Caspar Huurdeman

Verdachte 

Volledig scherm
Een politiehelikopter hielp mee bij de zoektocht naar de verdachten. © Wouter Went

Vanmiddag kreeg de politie een melding binnen van een verdachte rennende man bij Het Paardenbos in Baarn, vlakbij Paleis Soestdijk. Politie is ter plaatse en zoekt daar met honden en een politiehelikopter. Het is niet bekend of de man is aangehouden en of hij wat met de overval te maken heeft. Een woordvoerder van de politie laat weten dat hij nog niets kan vertellen over de situatie. 

Eén van de verdachten is rond de 23 jaar oud en draagt een wit shirt dat onder de modder zit. Dat meldde de politie via Burgernet. Van de andere twee nog voortvluchtige verdachten is geen goed signalement bekend. De achtergelaten vluchtauto is in beslag genomen.