Volledig scherm
© Caspar Huurdeman

Chillen langs de Eem mogelijk verboden met Pinksteren: ‘Blijf nadenken en wees voorzichtig’

De burgemeester van Soest, Rob Metz, is geschrokken van de enorme drukte en de vechtpartij die op Hemelvaartsdag ontstond rond de fietsbrug langs de Eem bij Soest. Volgens hem is het niet eerder zo druk geweest op die plek. De politie gaat vaker surveilleren.

,,De boodschap ‘blijf nadenken en wees voorzichtig’ moet nog steeds herhaald worden’’, vindt de burgemeester. Hij wil nog met de politie en de veiligheidsregio overleggen of er voor de komende pinksterdagen een verbod moet komen om te zonnen langs de Eem. ,,Op basis daarvan neem ik een besluit. Het zal ook afhangen van de weersverwachting voor die dagen.’’

Geen aanhoudingen

De politie en handhavers traden gisteren op toen er een vechtpartij ontstond tussen groepen jongeren waarbij met flessen en fietsen werd gesmeten. De politie heeft de groepen tot kalmte gemaand en weggestuurd. Op een enkeling na is er goed gehoor aan gegeven, meldt de politie. Er zijn geen aanhoudingen verricht, maar agenten gaan wel vaker op die plek surveilleren, geeft een politiewoordvoerder aan. Het incident zal niet nader worden onderzocht. Er heeft niemand aangifte gedaan.

De fietsbrug verbindt Soest met het buitengebied van Hoogland.

De politie en handhavers stuurden de jongeren langs de Eem weg.
Volledig scherm
De politie en handhavers stuurden de jongeren langs de Eem weg. © Caspar Huurdeman