Volledig scherm
Cliënt Gerard van Amerpoort bij De Witte Raaf. © Amerpoort

Cliënten Amerpoort aan de slag bij glas-in-lood atelier: ‘De techniek is eenvoudig’

Cliënten van Amerpoort kunnen sinds begin november aan de slag bij glas-in-lood atelier De Witte Raaf in Amersfoort. Zorgorganisatie Amerpoort maakte het nieuws van de nieuwe dagbestedingsplek gisteren bekend. 

Twee cliënten werken nu op maandag en dinsdag in het atelier, maar er is plek voor meer, volgens Amerpoort. Ko Ravenhorst, eigenaar van De Witte Raaf werkte jaren als begeleider, GZ-psycholoog en manager in de jeugdzorg. ,,Ik wil mensen graag mogelijkheden bieden. Mensen kunnen vaak veel meer dan ze denken. Dat wordt hier in het atelier elke dag bevestigd.”

,,De techniek van glas-in-lood is eenvoudig. Je kunt het gemakkelijk leren op in je eigen tempo”, zegt Janneke Wubs, begeleidster vanuit Amerpoort. ,,Dat maakt het zo geschikt als dagbesteding voor mensen met een verstandelijke beperking.”

Ravenhorst: „Iedereen begint met een proefstukje. Fouten maken mag. Dan weet je wat er gebeurt en daar leer je van. We willen een veilige en inspirerende werkplek zijn waar mensen ook lol hebben.”

Restauratie

Atelier De Witte Raaf is geen onbekende partij voor Amerpoort. Toen personeelsflat Nieuwenoord in Baarn werd afgebroken, heeft Amerpoort gevraagd aan het atelier om het glas-in-lood raam uit het pand te halen en te restaureren. Dat wordt op dit moment gedaan.